menu

10:02 PM
Обережно! Ліки

Шановні батьки!

Смерть школярки через отруєння таблетками:

може бути винен челендж у соцмережах

Зверніть увагу на інформацію, яка зараз розповсюджується в мережах щодо приймання дітьми ліків! Відведіть певні місця (не доступні для дітей!) для аптечок у своєму домі чи квартирі.

З учнями класними керівниками проведені розповіді-бесіди «Що шкідливо» з метою формування уявлення дітей про шкідливий вплив хімічних речовин на здоров’я і життя. Проведіть, будь ласка, відповідні бесіди зі своїми дітьми й зі свого боку!

Отруєння медикаментами: профілактика і перша допомога

Як вберегти дитину від отруєння медикаментами

Міри, що зменшують можливість помилкового вживання медикаментів дітьми молодшого віку:

1. Не називайте таблетки та пігулки при дітях «цукерками», щоб у них не сформувалася хибна уява про ліки як про «солодощі».

2. Зберігайте медикаменти у недоступних для дітей місцях.

3. По можливості слід вибирати медикаменти (якщо вони у флаконах), обладнані спеціальними кришечками/ковпачками, що суттєво утруднюють відкриття цих ліків дітьми.

4. Якщо ви зібралися прийняти медикаменти, виклали їх з флакончика, але раптом щось вас відволікло (телефонний дзвінок тощо) – заберіть ці ліки з собою, щоб дитина випадково не потягнула їх до рота у вашій відсутності.

5. При підозрі, що дитина проковтнула пігулки за вашої відсутності, але в цьому ви точно не впевнені – доставте дитину до стаціонару для огляду спеціаліста.

Як надати першу допомогу при отруєнні медикаментами

Допомога при отруєннях у домашніх умовах:

1. Перевірте, чи людина у свідомості, визначте наявність пульсу (на сонних артеріях), дихання. Огляд не повинен перевищувати 10-15 секунд. У разі відсутності пульсу або дихання, якщо вмієте, негайно розпочинайте реанімаційні заходи (непрямий масаж серця). Одночасно з оглядом слід покликати допомогу і викликати бригаду екстреної допомоги допомоги – зателефонувати 103.

2. Якщо потерпілий з отруєнням дихає і має пульс, необхідно зв’язатися з диспетчером служби невідкладної допомоги/медицини катастроф і повідомити про випадок. При цьому важливо надати інформацію, чим можливо отруїлась людина (слід перевірити наявність порожніх флакончиків, блістерів з-під медикаментів, порахувати їхню кількість і дозу, йомвірний час прийому).

3. Якщо людина у свідомому стані і здатна пересуватися, до приїзду швидкої допомоги можна дати випити їй води (500-1000 мл для дорослого) і шляхом подразнення кореню язика та/або задньої стінки глотки викликати блювання. Зверніть увагу, що це протипоказано для людей з пригніченою свідомістю.

Уроки обережності. Ліки

 

Переглядів: 193 | Додав: Ludmila5683 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0