menu

10:43 PM
До уваги громадськості! З 25жовтня переходимо на дистанційне навчання!

21 жовтня відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС, де розглянули питання про ускладнення епідемічної ситуації та запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Кременчуцької міської територіальної громади з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

На засіданні заслухали інформацію заступника директора Департаменту охорони здоров’я міста Людмили Пономаренко про рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. Вона повідомила,  що станом на ранок 21 жовтня в місті зареєстровано 11038 випадків COVID-19, подолало хворобу  9537 осіб; померло - 312 хворих.

Починаючи з 3 вересня поточного року, лікарями  відмічається постійне зростання захворюваності  на гострі респіраторні вірусні інфекції, пневмонії та COVID-19 серед дорослого та дитячого населення. Від початку осені щотижня міські лікарі фіксували 500 нових випадків захворювань на вірусну інфекцію серед дорослих кременчужан, і до 1 тис. у дітей.  Поширення ГРВІ у дитячого населення під час осінніх канікул знизилося,  однак кількість нових випадків  є значною та коливається на рівні 400-500.   Окрім того,   щодня в місті реєструється  7-9 випадків захворювання на COVID-19 серед дитячого населення. Був випадок, коли дитина внаслідок ускладнень від вірусу нового типу потребувала кисневої терапії.

Протягом двох останніх тижнів по місту спостерігається різке зростання захворюваності на COVID-19. Для прикладу, від 11 жовтня  кількість нових випадків цього захворювання перевищує 100 осіб на день; 18 жовтня було зареєстровано 142 нові випадки, 19 жовтня  – 180, 20 жовтня – 163.  

Станом на 21 жовтня  на амбулаторному лікуванні з встановленим діагнозом COVID-19 перебувають 1078 осіб, в тому числі 32 дитини. На стаціонарному  лікуванні в комунальному некомерційному медичному підприємстві «Кременчуцька міська дитяча лікарня» наразі перебуває 11 дітей із підтвердженим COVID-19 та 5 дітей із підозрою COVID-19, перебіг захворювання  - середньої важкості.

Враховуючи стрімке зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі COVID-19, з метою запобігання поширення вірусної інфекції серед дитячого населення та на підставі рекомендацій  Департаменту охорони здоров’я,  комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення запровадити дистанційне навчання в закладах освіти Кременчука із 25 жовтня  терміном на чотири тижні.

Джерело: https://kremen.gov.ua/?view=single-news&news-id=22838

Переглядів: 99 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0