menu

8:54 PM
9 лютого разом із колегами з інших шкіл переймалися проблемою... доставки піци...

Приєднуйтеся!

Зібралися обговорити питання проведення міжшкільного фестивалю з робототехніки.

Тема сезону 2021-2022 зветься  “ДОСТАВКА ОБ’ЄДНУЄ” та присвячена тому, як вантажі перевозяться, сортуються та доставляються до пункту призначення. Команди представлять власні дослідження і способи транспортування вантажів з місця на місце, а також будуть шукати шляхи покращення всіх етапів доставки. 

Сьогодні відзначається день піци, тому говорили саме про доставку піци...

Історія доставки - ціла низка дивовижних фактів. Наприклад, у 2008 році піца на замовлення прибула безпосередньо на стадіон під час гучного матчу з регбі - для цього застосували парашут.
У 2015 році у Мілані запровадили послугу доправлення страви за допомогою дронів.  Але найвизначніша доставка була здійснена 2001 року: ракета доправила смачний продукт на Міжнародну Космічну Станцію. Щоправда, такий рекламний хід вартував організаторам 1 млн доларів. Щоб виділитися на фоні конкурентів, деякі власники піцерій запровадили послугу «піца за 30 хвилин - або безкоштовно». Ідея ніби непогана, та від неї довелося відмовитися, оскільки кур’єри, поспішаючи виконати замовлення, часто потрапляли в ДТП і навіть спричиняли їх.

Отже, діти повинні винайти інші способи доставки...

Які?

... побачимо це під час захисту їхніх проєктних робіт у квітні!

Міжшкільний захід FLL заплановано на День "Дай п'ять!"

 

FIRST

(від фрази англ. For Inspiration and Recognition of Science and Technology — задля натхнення та визнання науки й технології) — організація, що займається підтримкою та популяризацією наукових досліджень та винахідництва, насамперед серед молоді. Створена в 1989 році, видатним винахідником Діном Кейменом. Головний офіс знаходиться у Манчестері, Нью-Гемпшир, США. Там проводять освітні програми, денні табори для студентів та вчителів.

Організація створила і проводить змагання:

  • Змагання з Робототехніки  FIRST (англ. FIRST Robotics Competition — FRC)
  •  FIRST Lego League — FLL
  •  Junior FIRST Lego League — JFLL)
  • Технічний Виклик FIRST (англ. FIRST Tech Challenge — FTC)

 

Філософія FIRST— це командність, взаємодопомога та повага до суперника.

Кредо одного із організаторів, Вуді Флауерса (англ. Woodie Flowers) — «Тактовність та майстерність».

 

Вперше змагання роботів було проведено в 1992 році у Манчестерській меморіальній гімназії.

У 2007 році були проведені 37 місцевих змагань та міжнародний чемпіонат в Атланті, Джорджія.

Змагалось більш ніж 300 шкіл та 32 300 студентів із різних країн: 

Велика Британія, Нідерланди, Ізраїль, Мексика, США, Бразилія.

У 2008 році проведено 41 місцеве змагання.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

 

 

Дорогі діти і батьки!

Ви можете створити свою команду, знайшовши ініціативного дорослого тренера чи ставши ним особисто. Команди FIRST LEGO League Challenge найчастіше формуються в колі друзів, на базі шкільного класу чи в позашкільному гуртку. 

Приєднатися до команди можна також і в мережі STEM-шкіл INVENTOR, записавшись на курс “FIRST Stаrt-up”.

Діти мають максимально працювати самостійно. Тренер створює умови, які допоможуть учням впоратись із завданням. Керуйте процесом, та головне – заохочуйте дітей розмірковувати над своєю роботою, аналізувати і робити правильні висновки. Декілька порад щодо того, як це можна робити:

  • Встановіть командні правила для співпраці та підтримуйте мотивацію учнів.
  • М’яко направляйте команду вперед, вирішуйте всі конфлікти та, найголовніше, впевніться в тому, що всі діти задіяні в процесі, і що цінність внеску кожної дитини в команду – однакова.
  • Ставте питання, але задля заохочення учнів не відповідайте на них до знаходження дітьми власних рішень та варіантів. Ваші питання повинні бути такими, що змотивують дітей знайти відповіді.

Учні та учениці початкової школи також можуть брати участь у турнірі FIRST LEGO League для команди із 4-10 дітей в рамках міжнародної програми FIRST LEGO League (участь в цій програмі беруть 96 країн). 

Діти різного віку досліджують тему сезону, виділяють вузьку проблему, розробляють її інноваційне розв’язання та впроваджують як власний стартап — із бізнес-планом, стратегією та спланованим бюджетом.

Таким чином діти здобувають навички брейншторму, генерації ідей і нестандартних рішень, розуміння того, як привертати увагу і запам’ятовуватись; оволодівають основними цінностями, вчаться взаємодіяти в команді (взаємоповага, вміння поважати думку один одного, розуміння того, що кожна дитина окремо важлива, але разом в команді вони сильніші).

Корисні матеріали

Переглядів: 121 | Додав: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0